This page as PDFPDF.

V-

Velika planina

22

***

Področje: Kamniško-Savinjske alpe
Območje: na znano planino in smučišče nad dolino Kamniške Bistrice
Izhodišce: Stahovica (450 m n.v.)
Karte: Kamniške in Savinjske Alpe 1: 50 000; Savinjska dolina 1: 50 000; Atlas Slovenije 85,86; Grintovci 1:25 000 (delno)
Dolžina (km): 50
Višinska razlika (m): 1170
Čas vožnje: 4:45
Nošenje kolesa: 0
Zahtevnost vzpona: do Kranjskega Raka V 3 z odsekom V 4; naprej V 4; od Marjani-nih njiv do parkirišča V 4 - V 5; kratki klanci pod Domžalskim domom V 5 - V 6; od Domžalskega doma do Zelenega roba V 5 z mestom V 6 - V 7 ter dvema mestoma V 6; s Konjščice do gozdne ceste V 5
Zahtevnost spusta: na planino Konjščica S 5 z nekaj mesti S 6; naprej do Kranjskega Raka S 2 - S 3; od tod do začetka ceste pri domačiji Požaričnik S 4; naprej po grapi potoka Volovjek v Krivčevo S 3
Zahtevnost skupaj: V-
Značilnosti: kombinirana tura (asfalt, makadam, gozdne ceste, kolovozi) na odprto in razgledno planino, z več možnimi smermi spusta.
Najnižja točka:432 m n.v.
Najvišja točka:1646 m n.v.
Višinski diagram:
Navigcija: [GDB] [GPX] [KML] [LMX] [PLT] [QUO] [WPT] [Google maps]

kombinirana tura (asfalt, makadam, gozdne ceste, kolovozi) na odprto in razgledno planino, z več možnimi smermi spusta.

  One Response to “Velika planina”

  1. Cesta do Kranjskega Raka je sedaj v celoti asvaltirana, zato predlagam za gorsko kolesarjenje obratni krog: takoj za mostom v Krvčevem levo nekaj časa po ozki asvaltni cesti in v nadaljevanju po dokaj strmi makedamski cesti, ki te pripelje na prej omenjeno cesto tik pred gostilno v Kranjskem Raku. Ta pot je tudi občutno krajša. Ob povratku greš lahko po isti poti ali pa po asvaltirani cesti nazaj do Stahovice.