Motel Plivsko jezero

 

Jajce je ravno na taki razdalji od Slovenije, da je tu smiselno prespati, pa če se odpravljamo v Sarajevo, v Mostar ali če zaključujemo obisk Bosne in je za nami že naporen dan.

Motel je dobro opremljen in ima sobe od dvoposteljnih do 5 posteljnih. Mi smo dobili eno sobo s tremi in eno s petimi posteljami, na koncu so nam računali pa samo dve dvoposteljni. Dvoposteljna soba pride 56KM, kar sploh ni tako veliko. Zajtrk strežejo (ni samopostrežni), na voljo so pa ali jajčna omleta, ali pa razni “nakruhnamazi”.

Poleg motela Plivsko jezero je malo bližje jezeru še motel Plaža. Tam smo šli na kosilo. Cene so nekako take: pizza 6KM, karlovačko 2,5KM, sok (2dl) 2KM, mešano na žaru za enega 12KM. Hrana je okusna, najedli smo se pošteno, le mizo je bolje izbrati v senci.

Image

Motel nas je prijetno presenetil, kasneje smo pa tudi pri kustosu muzeja AVNOJ-a izvedeli, da je to ena boljših izbir za prenočevanje, saj nam ga je priporočal, še preden smo rekli, da smo že tam nastanjeni.

Image

Od motela je približno 10 minut prijetne hoje ob jezeru (v smeri Jajca) do Vodenic, ki so res nekaj posebnega za otroke.

Image

Povezave:

Motel Plivsko jezero

This page as PDFPDF.